Sluit menu

Het doel van beleggen en investeren is hetzelfde: rendement halen. Ook de definities van beide begrippen lijken op elkaar.

Beleggen is geld in iets stoppen waarvan u vervolgens hoopt dat het in waarde zal stijgen.

Investeren is ergens geld insteken met als doelstelling een productieve bestemming voor dat geld.

Het verschil is dus eigenlijk dat een belegging bedoeld is om louter en alleen aan te verdienen. Een investering is een productieve bestemming voor uw geld. Een investering is niet altijd financieel voordelig, terwijl dat bij een belegging wel zo is.

Het is wel de bedoeling om een voordeel te halen uit een investering, maar dat hoeft niet noodzakelijk financieel te zijn. Zo kan u bijvoorbeeld investeren in uw bakkunsten door een cursus patisserie te volgen.

Een investering draait om meer dan enkel dat financieel rendement, want er kan ook tijd en moeite in een investering gestoken worden, zoals bijvoorbeeld investeren in een voetbalploeg om niet enkel financieel, maar ook sportief te groeien.

Het wordt dus investeren zodra de investeerder het rendement kan beïnvloeden. Beleggen daarentegen betekent dat het geld vanzelf rendement oplevert. Zoals het kopen van een aandeel op de beurs of een aankoop van vastgoed.

Beleggen of investeren: wat zijn de verschillen?

  •  
Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.